fredag 23 mars 2012

Bra och dåligt (men mest bra)

I onsdags var vi på Carlanderska och träffade läkare och barnmorska inför vårt första IVF-försök (det är den första bra grejen, det blir IVF i vår!). Vi fick prata med läkaren om vår situation, och vi gillade henne verkligen. Hon förklarade allt och sen gjorde hon en gynundersökning på mig. Och då upptäckte hon en blödning vid min äggstock (detta var det dåliga). Det var lite oklart vad blodet kom från egentligen, men som jag förstod det så fanns det två alternativ:
- ett endometriom som blödde eftersom jag hade mens
- efter ägglossning hade det blivit mycket blodkärl där som blödde

För att vara på den säkra sidan får jag göra ett extra ultraljud precis när mensen startar i april för att se om det finns kvar då. Gör det inte det eller åtminstone ser mindre ut, så börjar jag med sprutorna då (bra!).

Sen tog de blodprov på både mig och mannen. Jag är sjukt svårstucken så det var lite av en pärs. Är det något problem med något prov kan förstås det hela skjutas upp av den anledningen. Jag har haft lite sköldkörtel-problem förut, så nu håller jag tummarna för att det såg bra ut!

Så kontentan är att om allt ser bra ut får jag börja med sprutorna i mitten av april (yay!). Nu blir det en nervös väntan på att vi får reda på mina provsvar och det där ödesdigra ultraljudet...
- Posted using BlogPress from my iPhone

4 kommentarer:

 1. Vad härligt! Hoppas proverna visar OK!

  SvaraRadera
 2. Det hoppas vi med :) de har inte hört av sig än så jag hoppas att inga nyheter=goda nyheter!

  SvaraRadera
 3. Håller tumme jag med!

  En månad är ju faktiskt inte alls länge, i perspektiv till all väntan innan :)

  Ha en fin dag!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Nej eller hur? Och eftersom jag inte upptäckte att det fanns kommentarer att moderera förrän idag (!!) så är det ju bara 3 veckor kvar nu :)

  SvaraRadera