fredag 19 augusti 2011

SMEP

Bild från www.healthjockey.com
Jag tänkte återkomma till SMEP (Sperm Meets Egg Plan), alltså en plan för att maximera chansen till graviditet vid ägglossning. Det verkar vara en populär metod på amerikanska forum så jag tänkte att vad har vi att förlora typ?

Så hur går det till?

Du behöver: ägglossningstest eller fertilitetsmonitor (det är nog tänkt för ägglossningstest, men jag tror monitor funkar lika bra)

Dag 8 (om dag 1 är din första mensdag) börja ha sex och ha sen sex varannan dag (dvs dag 10, 12, 14 etc) fram tills du får ett positivt ägglossningstest. Från och med den dag du får ett positivt ägglossningstest ha sex tre dagar i rad, ta en dags paus, och sen ha sex en gång till (och sen kör på som du vill). Om du t.ex. får positivt test på dag 13 innebär det att ni haft sex dag 8, 10, 12, 13, 14, 15 och 17. Ingen garanti för graviditet så klart men man har åtminstone sett till att det finns förutsättningar...

Har man vanligtvis ägglossning senare eller tidigare kan man anpassa startdagen efter det.

För oss har det här funkat ganska bra! Det känns ganska skönt att veta att man gjort det bästa man kan och samtidigt blir man ju inte helt utsliten, varannan dag är ju inga problem. Jag har inte ägglossning precis samma dag varje månad så det känns som ett bra sätt att åtminstone vara ganska säker på att få till det på rätt dagar.

Betyg (om man nu kan sätta betyg på en metod): 5, det här är smart och gratis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar